Uncategorized

Gynaecologie

Een gynaecoloog is ook bekend als een verloskundige en is een dokter die is gespecialiseerd in het omgaan met problemen met betrekking tot het voortplantingssysteem van vrouwen. Een gynaecoloog kan vele vrouwelijke voortplantingssysteemstoornissen diagnosticeren en behandelen, waaronder: eierstokkanker, bekkenontsteking (PID), endometriose en baarmoederfibromen. Elke vrouw die vrouwelijke genitale organen heeft, kan ook vaak nauw samenwerken met een gynaecoloog. Gynaecologen bieden een breed scala aan medische diensten, waaronder het volgende: PAD-uitstrijkjes, cervicale kankervertoningen, borstonderzoeken, onvruchtbaarheidsbehandelingen en mammogrammen. Ze kunnen ook helpen informatie over anticonceptie, seksueel overdraagbare aandoeningen (STD) en binnenlandse of reproductieve orgaanziekte (RID) -behandelingen te verstrekken.

Er zijn veel verschillende soorten gynaecologen, afhankelijk van hun specialiteit, of waar ze werken. Een gynaecoloog die is gespecialiseerd in het leveren van prenatale zorg, wordt een verloskundige-oncoloog genoemd. Gynacologen zijn vrijwel in elke ziekenhuis of verloskundige praktijk aanwezig, en soms meerdere per grote steden zoals gynecologist Rotterdam. Een gynaecoloog kan zich ook specialiseren in zwangerschap en vruchtbaarheidszorg, terwijl een gynaecoloog zich ook kan specialiseren in kinderzorg en -chirurgie. Een vrouw kan naar een gynaecoloog gaan voor algemene controles, of voor specifieke tests en procedures als dat nodig is. Sommige gynaecologen voeren alleen bepaalde tests uit.

Een type arts die u zou kunnen overwegen, is een huisarts die is gespecialiseerd in vrouwelijke voortplantingssystemen. Deze artsen hebben een licentie in hun specifieke specialiteit, maar de meeste hebben meerdere residenties voltooid in een arts van medicijn (MD) of een medische specialiteit om een licentie te krijgen. Ze ontvangen meer onderwijs en ervaring dan gewone artsen en kunnen daarom betere zorg bieden omdat ze meer blootstelling hadden aan de nieuwste informatie en technieken. Omdat huisartsen niet gespecialiseerd zijn in reproductieve gezondheidsproblemen, bieden sommige van hen speciale programma’s om patiënten op te leiden op kwesties die specifiek zijn voor hun praktijk. Als een vrouw bijvoorbeeld zeker wil zijn, krijgt ze haar menstruatiecyclus op tijd, kan ze naar een gynaecoloog gaan die gespecialiseerd is in de reproductieve systemen van vrouwen voor een consult om meer te weten te komen over timing.